Hvorfor merinoull er så dyrt?

merino expensive

Merinoull vokser veldig sakte

Oppdrettere må vente lenge når fiberen er lang nok til å skjære merinofå. Merino sauer er vanligvis skilt mellom august og november for å sikre at de har en strøk for vinteren.

Du trenger mer ull til å gjøre ett produkt

På grunn av fine fibre tar det to ganger mye ull for å gjøre et merino-teppe av ekvivalentvekten ved bruk av standard / konvensjonell ull. Flockstørrelser må være ekte store for å møte etterspørselen. Dette er kostnaden for super mykt og dets fantastiske egenskaper.

Manuelt arbeid

Hver fleece er nøye valgt i hånd og klassifisert for å vurdere kvaliteten. Dette er ikke endret eller utviklet i laboratoriet på noen måte. Bare sauer og mennesker.

High Sheep kostnad

Dyrevelferd tas veldig alvorlig. Merinofår må ha frittgående oppdrett med tilstrekkelig ernæring og tilgang til vann. De må ha en spesiell omsorg, god mat og ly. Fabrikkene overvåkes nøye for omsorg for arbeidstakernes sikkerhet, rettigheter og etisk handel. Gratulerer og trygt dyr gir best ull.

Er det verdt? Hva er så spesielt med Merino?

Merino har fantastiske naturlige egenskaper: super myk og aldri skrapete, pustende, naturlig brannbestandig, lett å pleie, luktbestandig, en temperaturregulator, er 100% biologisk nedbrytbar og gir UV.